Skip to main content

Kalasmat – Färsklagad mat från Norrland.

Kalasmat startades 2011 med målsättningen att bli en stor aktör och en lokal leverantör av färsklagad mat. Mat som smakar ungefär som den mamma gjorde när man var liten. På bara några år har växt till att vara en av de ledande leverantörerna i Norrland av färdiglagad färsk mat. Att vår mat fortfarande smakar bra är den största anledningen till expansionen och det är något som vi håller kärt och är mycket stolta över.

Naturliga råvaror helt utan tillsatser!

I all den mat som vi lagar tillsätter vi aldrig konserveringsmedel och ytterst sällan färgämnen. Våra måltider innehåller samma sak som den du själv lagar hemma. Anledningen till att det finns med E nummer i våra innehållsdeklarationer är på grund av att ingående ingredienser har dem i sig. Vi tillsätter INGA konserveringsmedel i vår mat. Däremot tillsätter vi omtanke, matglädje och kvalitetskänsla vilket vi också hoppas skall märkas!

Färsk mat som smakar mycket!

Näringsriktigt eller gott, går det att få bägge?

Vår målsättning är att laga god och prisvärd mat i rejäla portioner. På vägen dit försöker vi även få nyttig mat med bra balans mellan fett, kolhydrater och proteiner. Står valet mellan nyttigt eller gott—då vinner oftast gott men så långt vi kan håller vi ner andelen socker, salt, fett, vegetabiliska fetter mm. Men visst är det så att palt är svår att få nyttig, å andra sidan har vi flertalet sallader som säkert tillfredsställer även den mest nitiska fitness personen.

Lokalproducerade råvaror.

Vi väljer lokalproducerade råvaror där så är möjligt tex är potatis, ägg, skinka, mjölk och grädde från producenter inom 1 timmes bilfärd från oss. Vi använder oss av norsk lax som fraktas raka spåret hit från Nordnorge och av kött där leverantörerna garanterar antibiotika fria produkter.